Daily Current Affairs Date 20-10-2018 - Govt Job Online Latest Recruitment Notifications 2018-2019 -Latest Government Jobs Exam Syllabus

Latest Govt Jobs India Whatsapp

To receive Latest Govt Jobs Click Allow or Bell Button or Subscribe to Email for Freejobalert-Whats App State Name, ADD to 8187840454

Daily Current Affairs Date 20-10-2018

Daily Current Affairs Date 20-10-2018


1. Which of the following authors / writers has won the Man Booker Award 2018?
a George Wobbleson
b. Anna Burns
c. Annie McGraw
d. John Keith
Answer: b. Anna Burns
Description: Northern Ireland writer Anna Burns won the Man Booker Award 2018 Anna Burns was awarded the Man Booker Prize for the novel "MilkMan".

2. On which day is the Women's Farmer's Day celebrated every year in India?
a October 12
b. October 13
c. October 14th
d. October 15th
Answer: d. October 15th
Description: Every year on 15th October, India is celebrated as National Women's Farmer's Day, its aim is to increase the participation of women in agriculture and related areas.

3. Which of the following is made of mascot for the Men's Hockey World Cup 2018?
a Blue cow
b. Bengal Tiger
c. Olly Turtle
d. Arabic horse
Answer: c. Olly Turtle
Description: For the men's hockey World Cup 2018, the turtle named Oli is made as a mascot. Its aim is to spread awareness for the protection of Olive Ridley Turtle.


4. Who among the following has been appointed as the Chairman of the National Child Rights Protection Commission?
a Priyanka Kanoongo
b. Ashutosh Mishra
c. Manish Tripathi
d. Devendra Jain
Answer: a. Priyanka Kanoongo
Details: Priyanka Kanungo has been appointed the new Chairman of the National Child Rights Protection Commission. He has been appointed for a term of 3 years.

5. Who among the following has been awarded the award of India Social Entrepreneur of the Year?
a Neerja Chowpatty
b. Prema Gopalan
c. Amrita Nanda
d. Priyanka Pahagua
Answer: b. Prema Gopalan
Description: Founder of Self Learning Experiment, Prema Gopalan was awarded the award of India Social Entrepreneur of the Year.

6. What is the name of Prime Minister of Armenia who recently resigned from his post?
a Serge Sergeyyan
b. Nicole Pashynian
c. Pedro Neshkov
d. David Lupine
Answer: b. Nicole Pashynian
Description: Prime Minister of the country Armenia, Nicole Pashinayan, based in the Caucasus region of Western Asia and Europe, resigned from his post in view of the early parliamentary elections in the country.


7. In order to answer the question of rail travel, IRCTC has started a new chat-bot by the help of Artificial Intelligence?
a Railway bot
b. Ask chat
c. Aspect direction
d. help me
Answer: c. Aspect direction
Description: According to IRCTC, chat-bot Ask Disha has been launched through Artificial Intelligence.

8. Which Indian company has got place in Top 25 in the list of top 2000 employers issued by Forbes?
a Reliance infra
b. Tata Consultancy
c. Wipro
d. Larsen and Tubro
Answer: d. Larsen and Tubro
Description: Larsen & Toubro Indian company has got place in Top 25 in the top 2000 employers list released by Forbes.

9. Which company has been ranked first in the top 2000 employers list released by Forbes?
a Walt Disney
b. Alphabet
c. Microsoft
d. Netflix
Answer: b. Alphabet
Details: India's Larsen and Toubro has been ranked 22nd. However, Google's parent company Alphabet has been ranked first.

10. Which Indian state was recently honored by the United Nations as the first organic state of the world?
a Sikkim
b. Nagaland
c. Assam
d. Arunachal Pradesh
Answer: a. Sikkim
Details: Sikkim won the United Nations Supported Future Policy Award (FPA). This award was given to Sikkim due to the policies made to transform the state into a fully biological state.

No comments:

Post a Comment

If you are looking for Back link then write Guest Post (Paid) and we will add ur Back Link
for this send ur mail to babapavan5@gmail.com..

SSC Jobs